1

1

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σταθερά θετικά βήματα από την τριμελή.

Ένα ακόμη θετικό βήμα κατάφερε χθες η τριμελής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει το μείζον θέμα με τις απαράδεκτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ.
Το θέμα εισηγήθηκε αρχικά ο πρόεδρος του Ε.Σ. Ευάγγελος Στρατούρης και πρότεινε (ξανά) για την λύση του προβλήματος μας, να επισκεφθούμε τον δήμο (άλλη μια φορά) για να εκφράσουμε τα παράπονα μας κλπ κλπ.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Κουτελιέρης ως επικεφαλής της τριμελούς επιτροπής για το κυκλοφοριακό και εφόσον έθεσε ρεαλιστικά το θέμα με ουσιαστικές περιγραφές, έθεσε προτάσεις προς ψήφιση οι οποίες υπερψηφίστηκαν με ένα μόνο ψήφο κατά.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουτελιέρης είχε την τιμή μετά από ψηφοφορία να εκλεχθεί πρόεδρος της Γ.Σ. του Εμποροεπεγγελματικού Συλλόγου.
Διαβάστε παρακάτω την τοποθέτηση του κ. Κουτελιέρη και τις προτάσεις όπως ψηφίστηκαν.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ
ΝΑΞΟΣ 25/10/2014
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Συνάδελφοι,

Το 2012 με αριθμό 169 το δημοτικό συμβούλιο εκδίδει κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μονοδρομήσεων και αλλαγών κατευθύνσεων στη χώρα της Νάξου.

Βασικός σκοπός όπως αναφέρεται ρητά στη μελέτη είναι ότι οι επεμβάσεις που προτείνονται θα βελτιώσουν την κινητικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Μετά την εφαρμογή των ρυθμίσεων από τις παραμονές της θερινής περιόδου του 2013 άρχισαν τα πρώτα παράπονα από επαγγελματίες της οδού Κοντολέωντος οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την εμπορική υποβάθμιση της περιοχής τους λόγο της μονοδρόμησης και της αφαίρεσης τεσσάρων στάσεων ΚΤΕΛ.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2008 η Περιφέρεια είχε ακυρώσει την συγκεκριμένη μελέτη μετά από προσφυγή των μεταξύ άλλων κ Μαυρομάτη και Λιανού.

Δυστυχώς οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών δεν εισακούστηκαν από την δημοτική αρχή, απεναντίας δόθηκε εντολή καταστολής των διαμαρτυριών που διαδραματίστηκαν έναντι του ΟΑΕΔ προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη και συλλήψεις.

Τον Ιούλιο του 2014 με την παράνομη και καταχρηστική απόφαση 230 του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται μπάρες με απαγορευτικό επί της οδού Παπαρηγοπούλου και η οδός Μέσης η οποία εφόσον είχε μετατραπεί από κάθοδο σε άνοδο τώρα πια κατά το ήμισυ του εικοσιτετραώρου έγινε πεζόδρομος με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επαγγελματίες, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να περάσουν.
Μάλιστα τηρήθηκε αυστηρά το μέτρο με την τοποθέτηση “ιδιώτη μπράβου” και αστυνομικής δύναμης με τις ευλογίες της ένωσης ξενοδόχων.

Το μέτρο αυτό ενώ υποστηρίχθηκε από ξενοδόχους ως επί το πλείστον υπήρχαν και περιπτώσεις άλλων ξενοδόχων που τους ζημίωσε διότι όπως ήταν φυσικό οι πελάτες τους δεν έβρισκαν το δρόμο και τον τρόπο για να πάνε στα ξενοδοχεία τους.

Περιττό να σας περιγράψουμε το πανδαιμόνιο μποτιλιαρίσματος στην περιοχή του κόμβου Ραντεβού-Παλιού θερινού Σινεμά-μικρού περιφερειακού το οποίο μας εξευτέλισε κυριολεκτικά σαν νησί και σαν δήμο τόσο σε ετεροδημότες αλλά και σε ξένους τουρίστες κλπ.

Η δημοτική αρχή πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας μετά από την δυστυχώς για εμάς νίκη τους στην μάχη των εκλογών είχε κλείσει ερμητικά μάτια και αυτιά στις εκατοντάδες διαμαρτυρίες που εισέπρατταν από όλο τον κόσμο θεωρώντας ότι έπρατταν το σωστό και το αλάθητο αφού ο κόσμος στην ουσία και χωρίς να το καταλάβουν οι ίδιοι, απλά τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην διαχείριση του δήμου και όχι μια νίκη επί των αντιπάλων τους όπως νομίζουν.

Από την πλατεία πρωτοδικείου ήρθαν οι επόμενες διαμαρτυρίες επαγγελματιών κυρίως εστίασης που δεν μπορούσαν να δουλέψουν εξαιτίας του μεγάλου αριθμού οχημάτων που εισέρχονταν στην πλατεία λόγο των μονοδρομήσεων.

Βλέπουμε λοιπόν πως μια μερίδα εμπόρων, ξενοδόχων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης διαμαρτύρονται ο καθένας για τους δικούς του λόγους κάτω από τον ίδιο παρονομαστή που λέγετε κυκλοφοριακό.

Δίχασε και μάλιστα πολύ την κοινωνία της χώρας Νάξου το κυκλοφοριακό που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τελικά εκπληρώθηκαν οι αρχικοί σκοποί της όλης αυτής διαδικασίας όπως η κινητικότητα, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εκπλήρωσε τελικά τον σκοπό του το κυκλοφοριακό η δημιούργησε περισσότερα προβλήματα;

Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού ήταν η έλλειψη μονόδρομων ή η έλλειψη οδικής παιδείας από τους οδηγούς;

Αν είχαμε σωστή οδική παιδεία και δεν αράζαμε το αυτοκίνητο μας έξω από την τράπεζα ή το κατάστημα ή το χώρο εστίασης που θέλαμε να επισκεφτούμε δημιουργώντας μποτιλιάρισμα παράλληλα με την κατασκευή σωστών και πιστοποιημένων χώρων στάθμευσης οι μονοδρομήσεις δε νομίζετε πως θα ήταν περιττές;

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Στην ήδη πληγμένη εμπορική δραστηριότητα από την κρίση οι περιοχές Κοντολέωντος και Κοττη πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάτι που ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος έχει αφουγκραστεί και καταγράψει.

Γι αυτό ζητάμε,

Αφού η Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου διαπιστώσει ότι τα εφαρμοζόμενα κυκλοφοριακά μέτρα με τις επιμέρους περιοριστικές ρυθμίσεις συνεπάγονται όχι στην μείωση τις κυκλοφορίας αλλά απλώς την μετατόπιση των υπαρχόντων προβλημάτων με την επιβολή μονοδρομήσεων και απαγορεύσεων πρόσβασης κατά την τουριστική περίοδο στο κέντρο της πόλης με χαρακτηριστική περίπτωση της πλήρους απαγόρευσης πρόσβασης στην οδό Μέσης και την καθ όλου του έτους εμπορική υποβάθμιση της οδού Κοντολέωντος με πτώση του τζίρου των καταστημάτων που έχουν πλέον απομείνει ζητάμε την λήψη απόφασης για:

α) την στήριξη των διαμαρτυρόμενων επαγγελματιών στον δικαστικό αγώνα τους κατά του Δήμου ασκώντας πρόσθετη υπέρ αυτών παρέμβαση στην αγωγή που έχουν εγείρει της οποίας δικάσιμος είναι η 20η Νοεμβρίου 2014 και
β) την κινητοποίηση του συλλόγου με την κατάθεση διαμαρτυρίας του προς την δημοτική αρχή ως οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μελών του από την περιοχή της οδού Κοντολέωντος και Μέσης σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού.

Τοποθετήσεις.
Ψήφιση απόφασης.


Like the Post? Do share with your Friends.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

IconIconIconFollow Me on Pinterest